Annonse


Rekord-dyrt krav for romanse

Et godt navn er viktig, og kanskje aller mest på Internett. Det gjør at mulige kunder lett kan finne veien til tjenesten. Det har ført til spekulasjon i oppkjøp av domenenavn, og tilsvarende at navnepirater lett blir trukket for tvisteråd og FN-organisasjonen WPO.

Av navnene som et er kjent er til salg for tiden skal Romantic.com være det dyreste, i følge det tyske magasinet Internet World.

Av de domenenavnene som er solgt topper Business.com. Hele 70 millioner norske kroner, eller vel 7.5 millioner dollar, skal dette navnet ha blitt omsatt for. Plass nummer to på den eksklusive listen skal være Asseenontv.com, som skal ha betalt fem millioner dollar for domenet. Søkemaskinen Altavista skal ha betalt 3.35 millioner dollar, eller vel 31 millioner kroner for sitt navn.

Domeneforhandleren Domshop har satt opp en liste over en del av de dyreste domenenavnet, Domenet Loan.com skal ha gått for tre millioner dollar. Capital.com for 750.000, og Bingo.com feide inn 200.000 dollar.

Annonse