Annonse


Hestekur for IBM

De ansatte ved IBM i Tønsberg blir hardest rammet. Kontoret med 110 ansatte stenges, men hele staben får tilbud om å gå inn i to nyopprettede selskaper som blir underleverandør til IBM.

Fra 1. oktober legges datterselskapet MAS ned, og i dette selskapet er staben allerede redusert med 40 personer. De resterende 60 personene integreres i IBM.

I tillegg skal kontorene i Trondheim og Bergen nedbemannes med 45 ansatte, som vil få tilbud om jobb ved hovedkontoret. Alternativt ta i mot et tilbud om en sluttpakke.

Spareplan var ikke nok

Ved sist årsskifte iverksatte IBM en spareplan, men denne har vist seg å ikke være tilstrekkelig. Derfor kommer nå en ny bølge oppsigelser og kostnadsreduserende tiltak.

Annonse


I fjor hadde IBM Norge et underskudd på 141 millioner kroner og 172 millioner året før. Omsetningen på 3,5 milliarder kroner har stått stille de siste to årene, og selskapet sliter fremdeles med å få fart på salget.

IBM vil ikke røpe selskapets resultatutvikling så langt i 2000, men etter det Finansavisen erfarer går selskapet fortsatt med underskudd.

– Vi har ikke en optimal sammensetning mellom inntekter og kostnader, sier sjef i IBM Norge, Endre Rangnes.