Annonse


YaTack fusjonerer med Toga

YaTach erklærte mandag at de fusjonerer med den svenske e-handelsbutikken Toga, og danner med dette Nordens største vare- og auksjonshus på nettet.

– Fusjonen gir yaTack og Toga.com en enestående posisjon i det nordiske markedet, sier adm. direktør Helge Røstad i yaTack.

De største eierne i det svenske selskapet er Spray og investoren Kjell Spångberg. Selskapet har 30 ansatte og er etablert i Sverige, Danmark, Norge og Finland.
Auksjonshuset YaTack er etablert i Norge, Sverige og Danmark.

Økt behov for konsolidering.

Fusjonen mellom de to nettselskapene er en av de første store fusjonene mellom nettbuikker i Norden, men det antas at flere selskaper vil følge etter.

Annonse
– Behovet for konsolidering er sterkt i det nordiske markedet, og for begge de to selskapene er det mye å tjene på denne fusjonen. Dette vil gi oss en sterkere strategisk posisjon, finansiell styrke og penger å spare på markedsføring, sier styreformann Stig Herbern, i YaTack.

Kundebase på 330.000

– Fremover vil bare selskapene med de beste løsningene og finansiell ryggrad bestå. Det fusjonerte selskapet er en klar ener blant e-handelshusene på nettet, både hva gjelder omsetning, medlemmer og kontantbeholdning, sier Røstad.

De to selskapene har nå en kundebase på 330.000 tusen, og selv om Toga går inn i fusjonen med den største kundebasen på 195.000 kunder, kan YaTack vise til en mye større omsetning per kunde. Det er med på å forklare at norske selskapet sitter igjen med størst bit etter fusjonen.

I tillegg har det norske auksjonshuset større vekst i omsetningen.

Med 70 millioner bidrar Toga med størstedelen av kontantbeholdningen, som nå er på 115 millioner kroner til sammen.

– Dette er en solid kontantbeholdning, som gjør at vi kan ha en selvfinansierende drift frem til overskudd, sier Herbern.

Massive etableringskostnader

Begge de to e-handelshusene har hatt massive etableringskostnader, blant annet knyttet til markedsføring. Planen er nå å trappe ned denne biten noe. Det nyfusjonerte selskapet skal også spare penger på IT-drift og personellsiden.

Røstad ønsket ikke å uttale seg om hvor mange som eventuelt må forlate selskape. Men sjefen for Toga, Christer Myhrán, varslet på den svenske pressekoneransen at en rekke ansatte vil bli oppsagt som følge av fusjonen. Det er ikk avgjort hva selskapet skal hete på siktYaTack skiftet navn så sent som januar i år, og har hatt store utgifter med å bygge opp merkenavnet. Herbern tror vi vil se ytterligere konsolidering i dette markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse