Annonse


Wapper fra Nokia til Digital Mobility

Sjöquist er kjent av mange i den norske tele- og mobilbransjen. Før han begynte i Nokia arbeidet han for Apple Computer og Eastman Kodak. Nå går han inn i toppledelsen i nettselskapet Digital Mobility Limited, med tittelen COO (Chief Operating Officer).

Selskapet Digital Mobility, vil blant annet tilby sikre og skalerbare miljø for utføring av WAP-forretninger og informasjons- og underholdingstjenester. I følge rykter har selskapet allerede en avtale med en nordisk bank. Avtalen skal gjelde betalingsoverføring, lån og aksjekjøp. Selskapet vil ikke kommentere hvilken bank det dreier seg om.

Samme plattform

Digtal Mobility samarbeider med Hewlett Packard. Selskapene hevder at de kan tilby sikkerhet hele veien fra bruker til bank på samme plattform, i motsetning til andre leverandører.

Digital Mobility startet opp i 1998 med støtte fra Ledstiernan, et svensk fond for risikovillig kapital. London ble valgt som hovedkvarter i august 1999. I april 2000 fikk selskapet inn fire millioner pund i ny finansiering. Det ga mulighet til å overta WAP-selskapet Dynamical Systems Research for 2,5 millioner pund.

Annonse
Sjöquist var Business Development Manager i Nokia Mobile Phones, og ledet selskapets initiativ for utvikling av forretninger for WAP i Skandinavia. Dette gjaldt også andre teknologier som Bluetooth.

Portaltjeneste

Sjöquist skal ha ansvar for å bygge opp Digital Mobility i hele Europa med fokus på lanseringen og markedsføringen av WAPhub og den forretningsorienterte portalen InHand. Sjöquist skal også lede Digital Mobilitys voksende nettverk av utenlandske lisensholdere, datterselskaper og partnerskap med andre utviklere og innholdsleverandører.

Prøvedrift

Digital Mobilitys InHand er allerede lansert i Sverige og Israel, og trekker nå til seg forhåndsregistrerte brukere av WAP-telefoner i Storbritannia og Nord-Irland i forkant av den fullstendige, kommersielle lanseringen senere i år. Digital Mobilitys InHand-tjeneste setter sammen nyheter, aksjepriser og reiseinformasjonstjenester fra ledende informasjonskilder, til en brukervennlig og nettverksnøytral WAP-portal.

InHand vil ha en enda større appell når tjenesten i tillegg utvides med banktjenester og andre transaksjonstjenester som vil rette seg mot både forretningsbrukere og vanlige forbrukere. Digital Mobility er på det nåværende tidspunkt i forhandlinger med et antall ledende aktører fra det europeiske finanstjenestemarkedet for å tilby nettverksnøytrale mobilbanktjenester og beslektede tjenester til WAP-brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse