Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye Mac OS endelig klar

I sin tale på Seybold-messen tirsdag, fortalte Apple-sjef Steve Jobs at betaversjonen av Mac OS X endelig er ferdig. Om to uker kan den lastes ned fra nett.

Endelig kunne Steve Jobs sette en endelig dato for lanseringen av den kommende betaversjonen til selskapets nye operativsystem. Betaversjonen skal slippes i forbindelse med Apple Expo den 13-15 september.

– Mac OS X kommer til en maskin i nærheten av der du bor, i form av en betabruker om to uker, sa Jobs, i følge Wired.com.

Optimalisert for G3-chip

Jobs sa ingen ting om hvilken maskiner betaversjonen vil være tilgjengelig for, eller hvordan den vil være tilgjengelig, men tidligere har selskapet sagt at Mac OS X vil være optimalisert for maskiner basert på G3-chipen. Dette vil inkludere de første iMac-ene.

– Dette er svært viktig for oss. Mac OS X er Mac sin fremtid, sa Jobs.

I følge Jobs har Mac OS X et »hjerte» som kan ligne på Linux. Operativsystemet skal være nærmest umulig å kræsje, og kan håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig.

Ny grafisk motor basert på Adobes PDF

Med vilje kræsjet Jobs et program, og viste hvordan maskinen fortsatte å operere. Under det nåværende Mac OS, ville maskinen ha stoppet fullstendig opp, og en omstart ville vært nødvendig.

Mac OS X inkluderer en ny grafisk motor basert på Adobes PDF format, og benytter OpenGl standard for 3D-grafikk og Java 2.

Jobs kunne også opplyse at vi kan vente flere multi-prosessormaskiner fra Apple i tiden som kommer.

Tidligere i år lovte Mac at OS X skulle lanseres i løpet av sommeren, så forsinkelsen er allerede betydelig. Men selv om betaversjonen nå slippes, er den endelige versjonen neppe ferdig før på nyåret 2001.