Annonse


Nye Mac OS endelig klar

Endelig kunne Steve Jobs sette en endelig dato for lanseringen av den kommende betaversjonen til selskapets nye operativsystem. Betaversjonen skal slippes i forbindelse med Apple Expo den 13-15 september.

– Mac OS X kommer til en maskin i nærheten av der du bor, i form av en betabruker om to uker, sa Jobs, i følge Wired.com.

Optimalisert for G3-chip

Jobs sa ingen ting om hvilken maskiner betaversjonen vil være tilgjengelig for, eller hvordan den vil være tilgjengelig, men tidligere har selskapet sagt at Mac OS X vil være optimalisert for maskiner basert på G3-chipen. Dette vil inkludere de første iMac-ene.

– Dette er svært viktig for oss. Mac OS X er Mac sin fremtid, sa Jobs.

Annonse


I følge Jobs har Mac OS X et »hjerte» som kan ligne på Linux. Operativsystemet skal være nærmest umulig å kræsje, og kan håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig.

Ny grafisk motor basert på Adobes PDF

Med vilje kræsjet Jobs et program, og viste hvordan maskinen fortsatte å operere. Under det nåværende Mac OS, ville maskinen ha stoppet fullstendig opp, og en omstart ville vært nødvendig.

Mac OS X inkluderer en ny grafisk motor basert på Adobes PDF format, og benytter OpenGl standard for 3D-grafikk og Java 2.

Jobs kunne også opplyse at vi kan vente flere multi-prosessormaskiner fra Apple i tiden som kommer.

Tidligere i år lovte Mac at OS X skulle lanseres i løpet av sommeren, så forsinkelsen er allerede betydelig. Men selv om betaversjonen nå slippes, er den endelige versjonen neppe ferdig før på nyåret 2001.

Annonse