Annonse


Genial shopping med PDA

I Lenox Square Mall i Atlanta deles det ut PDA-er til kundene, som da bare kan bruke den infrarøde porten til å scanne alle varene de ønsker å kjøpe. Når de har plukket ut alt de vil ha, kan de rett og slett bruke PDA-en til å betale med også, ved å gi den VISA-nummeret.

PDA-shopperne tkan derfor bare sprade rett forbi køen, da man kan få varene levert på døren, eller pakket inn og sent til venner eller familie, skriver Mercury News.

FAO Schwarz først ute

Dette systemet, utviklet av Clixnmortar, har fått navnet “Your Sherpa”, etter betegnelsen brukt på tibetanske veivisere.

Annonse


Foreløpig er det bare forretningen FAO Schwarz som deltar i “Your Sherpa”-programmet, men Clixnmortar forventer andre til å følge når de lanserer systemet i stor skala i løpet av året.

“Mamma, jeg beamer deg ønskelisten min”

Selskapet har også utviklet en versjon av systemet rettet mot tenåringer og mindre pengesterke kunder, ved navn Fast Frog.

I to kjøpesenter i Atlant kan ungene få utdelte bærbare infrarød mottakere, og gå rundt og scanne inn alt det de har lyst på. Når de leverer tilbake den infrarøde enheten, genereres en egen “ønskeliste” i form av webside, som ungene kan sende med e-post til foreldre, besteforeldre, og andre mulige kandidater. ¨

Siden Fast Frog ble lansert i November, har ivrige tenåringer laget mer enn 11 000 ønskelister, hvor de til sammen ønsker seg varer for over 35 millioner kroner.

I tenkeboksen

Clixnmortars neste prosjekt heter Found, en teknologi som gjør at man kan gå inn på nett og sjekke om din nærbutikk har de varene du er ute etter på forhånd, slik at du unngår unødige bomturer til butikken.

For mer informasjon, se clixnmortar.com.