Annonse


Selger hackerutstyr for kontantkort

Foruten å selge utstyr og fremgangsmåter for å ringe gratis på telefonbokser, eller sniklytte på andres telefonsvarere, tilbyr Hacker Tronics et verktøysett for å lage kontantkort for mobiltelefoner.

Ved å ta i bruk det de kaller “algorithm triangulation”, påstår nettstedet at deres nye GSM Prepaid Free Calls Kit er i stand til å utnytte et sikkerhetshull i forhåndsbetalte kontantkort. Et kontantkort som er “hacket” på denne måten vil kunne ringe ubegrenset, påstår Hacker Tronics, fordi den ikke forteller operatøren at penger skal trekkes fra når en samtale blir satt opp.

Tror ikke på det

Selv om nettstedet har både Telenor og NetCom på listen over operatører verden over som de mener å kunne lage falske kontantkort for, er ikke de norske operatørene videre bekymret.

Annonse


– Jeg tror rett og slett ikke på det. Saldoen til hvert kort ligger i vårt nett, og kun noen få personer i NetCom har muligheten til å gjøre noe med denne informasjonen, sier Bjørn Erik Reinseth, direktør for marked og produkt i NetCom GSM.

Enkelte operatører i utlandet baserer seg på et system hvor all informasjon ligger lagret på selve kortet, og disse kan derfor i teorien være mer utsatt for juks med ringetider.

– Operatørene i Norge har en veldig sikker løsning på kontantkort, hvor vi lagrer den viktige informasjonen på våre egne maskiner, ikke på kortet. Derfor tror jeg ikke dette produktet er i stand til å gjøre det Hacker Tronics påstår, sier Esben Tuman Johnsen, informasjonskonsulent i Telenor til Wapland.no.

Oppfordres til å drive butikk

Hacker-verktøyet kommer med tolv måneders garanti og returrett, og inkluderer gratis oppgradering av programvare. Det skal angivelig ikke ta mer enn ti minutter å lage et ubegrenset kontantkort, og det oppfordres til at man kjøper settet for så å selge ringekort videre med fortjeneste. Man kan til og med lage ringekort som slutter å fungere etter et visst antall dager, slik at man tvinger kundene til å komme tilbakke for “oppfylling”.

GSM Prepaid Free Calls Kit koster ikke mindre enn 895 dollar (omlag 7.900 kroner), og denne uken øker prisen til 1.350 dollar (11.900 kroner). Billig er det altså ikke å lage gratis kontantkort, og hvem vil vel oppgi VISA-nummeret sitt over Internett til disse hackerne?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse