Annonse


Nye PDA’er og norsk OS

Casio har hatt stor suksess med sin Cassiopeia E-115, og har nå en rekke nye produkter som skal komme på løpende bånd utover høsten . Først ut er EM-500 Pocket PC og PV-750 Pocket Viewer.

EM-500 Pocket PC

EM-500 har 16 MB RAM, USB, IrDA, og innebygget funksjonalitet for wap, e-post, og SMS. Den håndholdte datamaskinen støtter også lagringsformatet MMC (Multimedia Media Card), som blant annet kan brukes til å lage MP3-filer som du kan spille av hvis du har den rette programvaren.

EM-500 er en Pocket PC som kjører på den nye prosessoren NEC VT4122, med en hastighet på 150 MHz, som også gjør det mulig å kjøre gammel software beregnet for Windows CE 2.11. Gjennom medfølgende synkroniserings-cradle kan du overføre data mellom Casioen og diverse PC-programmer, inkluder Microsoft Outlook.

Video er også en av hovedfunkjsonene til EM-500, og modellen kommer med programvare for å konvertere vanlige formater som MPEG1, AVI og Quicktime til CMF-filer, som er et format spesialtilpasset avspilling på håndholdte terminaler.

Annonse


PV-750 Pocket Viewer

Kanskje like spennende er PV-750 Pocket Viewer. Med en pris på under to tusen kroner, og eget operativsystem, Casio OS, håper Casio på å gjøre PV-serien til en seriøs Palm-utfordrer.

PV-750 er den første av fire annonserte modeller i denne serien, med 2 MB RAM. I løpet av høsten vil vi få se Slimline-utgaven PV-250S, og PV-450S, også Slimline men i tillegg med 4 MB minne. Mens EM-500 kan friste med 65 536 farger, kommer PV-serien uten fargeskjerm.

Casio tilbyr sitt nye OS gratis og lisensfritt til alle som vil utvikle programmer og applikasjoner.

Videre er Pocket Viewer utstyrt med infrarød port, og full funksjonalitet for e-post og synkronisering mot Outlook.

Selv om PV-750 er å få i butikken i dag, kommer en ny versjon, PV-750 Plus, i løpet av september. Det nye i Plus-versjonen vil blant annet være en norsk versjon av operativsystemet. For de som kjøper PV-750 nå, vil oppgraderingen til Plus bli gratis.

Casio OS er nemlig i disse dager i ferd med å bli oversatt, og importøren CASinus regner med å ha den norske versjonen klar for nedlasting fra sine hjemmesider 15. august. Her kan du også finne programvare for synkronisering av kontakter og telfonnumer mot SIM-kortet i mobiltelefonen din, samt et applikasjon for å sende og organisere SMS-meldinger.

Kommende produkter

Casio varsler ellers om en kommende EG-serie, for industrielle -brukere med behov for en PDA som tåler litt røff medfart. I tillegg har vi blitt lovt oppfølgere til E-115, med kortplass for Compact Flash, slik at man kan sette inn blant annet Bluetooth og GPS-kort.

Veiledende utsalgspris på EM-500 er fra importøren CAsinus satt til 4990,- (eks. moms), og 1790,- (eks moms) for PV-750.

Mer informasjon finner du på www.casinus.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse