Bankuttak

Annonse


Ny europeisk nettbankgigant

Bankuttak

De to nederlandske selskapene regner med å investere mellom 150 og 200 millioner euro, tilsvarende mellom 1,2 og 1,6 milliarder norske kroner.

Money Planet åpnes for kunder i begynnelsen av neste år, og skal etter planen skaffe seg en million kunder i løpet av fire år.

Banken vil tilby ordinære banktjenester som lønnskonto, kredittkort og lån, samt nettbasert aksjehandel, forsikringstjenester og ulike typer investeringsfond, forteller Financial Times Market Watch.

Annonse


Først i Mellom-Europa

ABN Amro og KPB skal eie 50 prosent hver av aksjene i selskapet, og satser i første omgang på å skaffe kunder i Tyskland, Nederland og Belgia. Hvis alt går etter planen skal Money Planet tjene penger i disse tre markedene i løpet av to år.

ABN Amro er den siste i en lang rekke banker som satser på egne nettbanker. Forskjellen mellom ABN Amro og konkurrentene er alliansen med telekomselskapet KPN.

Flere nettbankgiganter

I løpet av de to siste månedene har britiske Abbey National og Halifax Life lansert hver sin nettbank. Det britiske forsikringsselskapet Prudential lanserte sin nettbank Egg i 1998.

Egg har skaffet seg endel kunder gjennom aggressiv prising, men på grunn av Eggs store tap og den økende konkurransen om nettbankkundene har kursen falt kraftig i sommer.

Europeiske bankaksjer har vært under sterkt press det siste halve året, både på grunn av konkurransen fra nettbanker og den økende konkurransen i nettbankmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse