Annonse


En hjelpende hånd til Smart Club

BabelServer gjør det mulig for brukere av Smart Clubs portal og lese en hvilken som helst webside på wap, da den automatisk oversetter disse sidene til wap-format.

Kan mye

– Babelserver kan veldig mye rart, og er krysskompatibel mellom wap, html, i-mode og xml. Det unike er lenkene som ikke er tilgjengelige uten å bruke BabelServer. For eksempel har Adresseavisen ingen wap-tjeneste, men via wap.smartclub.com har de det, sier Jens A. Huseby i HelpInHand.

Det er en mengde tekniske utfordringer med å konvertere kompliserte dokumenter til wml, som kan leses av wap-telefoner. Avanserte funksjoner som Java oversettes ikke, og foreløpig blir heller ikke bilder fra websidene konvertert til wap. En av de store oppgavene nå er å utvikle intelligent og enkel støtte for forms, forklarer Huseby.

Annonse


Tonnevis av lenker

Det sier seg jo selv at når en hvilken som helst webside potensielt kan overføres til wap, så er det jo et hav av lenker å ta av for Smart Clubs portal.

– Vi satser på å doble antall tilgjengelige lenker og tjenester i forhold til de tradisjonelle wap-portalene, og legger nesten daglig ut lenker, sier Huseby til wapland.no.

Ut i verden

HelpInHand har store internasjonale planer med sin BabelServer.

– Smart Club er vår første kunde i Norge og en nyttig erfaring når vi skal rulle ut flere BabelServere. Vi har konkrete intensjonsavtaler med teleoperatører i blant annet Hong Kong, Portugal, og Singapore, og en norsk teleoperatør, i tillegg til Smart Club Telecom.Se BabelServer i aksjon på wap.smartclub.com eller www.helpinhand.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse