Navn -auksjon

Annonse


Endelig nye toppdomener

Navn -auksjonInternet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), kom omsider frem til at man vil være tjent med flere toppdomener på Internett.

I midten av juli skal styret i ICANN ha et møte i Yokahama i Japan, og da forventes det at de kommer med reglene for de nye toppdomenene Dagens .com -univers er ganske så overfylt, og de nye domenene vil åpne for en mengde nye navn for nettsider, skriver Industry Standard.

Ønsker sakte ekspansjon

Det er ennå en rekke ubesvarte spørsmål rundt de nye domenene, og debatten er forventet å gå livlig i tiden som kommer. Ekspansjonen er imidlertid forventet å gå ganske sakte. Til å begynne regner man med at noen få tilnærmeringer vil bli testet først, før en rekke nye toppdomener blir godkjent.

Fra et teoretisk perspektiv er det fullt mulig for Internetts infrastruktur å håndtere flere hundre toppdomenenavn. Men ICANN sin oppgave er å sørge for stabilitet på Internett, og det er vanskelig å forutse hva som ville skjedd dersom man slapp mange nye navn på samme tid.

Annonse


Store foretak skeptiske

Et rekke større forretningsvirksomheter, særlig innen underholdningsindustrien, er ikke direkte overbegeistret over tanken på mange nye toppdomener. Allerede nå sliter de med å beskytte merkenavn, og man frykter at nye toppdomener vil føre til mer misbruk av navnene.

Under den nåværende navnepolitikken kan nesten hvem som helst registrere et .com-domenenavn og lage en nettside av valgfri slag. De nye toppdomene vil få noe strengere regler. Det er også det mulig at banker, organisasjoner osv, kan få sine egne domener som de selv styrer.

Stilles spørsmål ved dagens maktstruktur

Å få de nye domenene vil også kunne løsne litt av grepet som Network Solutions i dag har på navneprosessen. Det er de som har basen med alle registrert under toppdomenene.

Selv om ICANN nå har vist handelkraft, er det mange som stiller seg spørsmål om deres legitimitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse