Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tele Danmark trekker seg i Ukraina

Tele Danmark er interessert i å kvitte seg av med sine 16,3 prosent av det ukrainske teleselskapet UMC.

– UMC er et av de selskap, vi har interesse av å selge i, dersom vi får en riktig pris for det. Selskapet går godt, vi har overskudd, men det er et meget lite land og ustabilt. Siste år var det trusler om å innføre en mobilskatt der nede, som ville gjort vårt overskudd til et stort underskudd, sa konserndirektør Henning Vest på et pressemøte mandag, skriver nyhetstjenesten Børsen.

Tele Danmarks melder at de fortsatt vil satse på Mellom- og Øst-Europa, – og Norden.

Tele Danmarks Henning Vest mener at det er en konsolidering i telemarkedet, etter en rekke ekspansive oppkjøp. Han utelukker ikke at det etter hvert kan bli aktuelt for Tele Danmark å selge ut andeler i andra land.