Annonse


Ærend-portal på jobben

En amerikansk undersøkelse viser at 37 prosent av de ansatte konstant surfer på nettet og besøker ikke-jobbrelaterte nettsteder i arbeidstiden. Trafikken til Nasdaq.com, SportsLine, Amazon, eBay, RealNetworks og Travelocity øker kraftig i arbeidstiden.
Arbeidsgiverne ønsker selvfølgelig ikke at arbeidstiden skal kastes bort.

Hold på medarbeiderne

Storkonserner som Compaq, Canon og IBM hindrer »frisurfing» med nettfiltre fra Cyber Patrol, Surfcontrol, Surfwatch og Websense.

Microsoft lar de ansatte både surfe og bruke epost som de vil (men forbyr pornosurfing).Amerikanerne skifter gjennomsnittlig jobb etter bare 3,6 år (!), og ledigheten er rekordlav. For bedriftene gjelder det mer enn noensinne å holde på medarbeiderne.
Med lange arbeidsdager, har mange problemer med å få tid til nødvendige ærend.

Ericsson får ærendportal

I mai inngikk både Oracle og Ericsson kontrakt med San Francisco-selskapet Abilizer, som tidligere kalte seg Perksatwork.com (Frynserpåjobben).

Annonse


Abilizer har laget en »ærendportal», – delvis vaktmester, delvis bud, delvis kontaktforum, – der ansatte kan sjekke aksjekurser, planlegge bursdager, kommunisere med kolleger, søke om lån, annonsere bruktsalg, bestille blomster, etterlyse barnevakt, og få hjelp til skyss til jobben.

Private gjøremål samles

Abilizer-portalen består av fem kanaler: På jobb, Familien, Shopping, Dine penger, og Hus og hjem.

Portalen samler private gjøremål, som et kontrollert og velorganisert alternativ til »frisurf». Abilizer inngår avtaler med forsikringsselskaper, banker og nettbutikker, og tilbyr varene og tjenestene til spesialrabatt.

Abilizer har 70 bedrifter med over 2 millioner ansatte som kunder. Liknende portaler leveres av RewardsPlus og PeopleSoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse