Annonse


Billigsalg på svensk UMTS

12. mai lyste den svenske Post- och telestyrelsen ut fire lisenser for neste generasjon mobilnett – UMTS (Universal Mobile Telecommunications System).

Billigsalg

I Norge må mobiloperatørene betale 100 millioner kroner for å få en UMTS-lisens.

I Sverige koster det ”bare” 100.000 kroner å levere inn en søknad om å få UMTS – du betaler ingenting for selve lisensen, dersom du skulle bli en av de fire heldige! Det opplyser PTS til ITavisen.no.

Den svenske teleloven setter en effektiv stopper for at PTS kan ta betalt for selve UMTS-lisensen. De kan bare ta betalt for saksarbeidet: Søknadsavgiften er som nevnt på 100.000 kroner. Da er du riktig ikke garantert å få en lisens. PTS opplyser at denne søknadsavgiften er generell, og den gjelder alle typer tele- og radiolisenser – ikke bare UMTS.

Annonse


Mange søkere

Man forventer et titalls antall søkere på de svenske UMTS-lisensene. Det kan i så fall bety at den svenske statskassen kan få inn mellom en og to millioner kroner på søknadsprosessen.

Men det blir egentlig fattig lite i forhold til de 400 millionene de norske myndighetene kan cashe inn etter endt tildeling.

Søknadsfristen for de svenske UMTS-lisensene er satt til 1. september. Tildeling vil skje i løpet av november 2000, melder de svenske telemyndighetene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse