Annonse


Vil styre hjemmet med mobilen

Dette trekket kommer i etterkant av konkurrent Ericssons offisielle samarbeid med Electrolux, som har inngått en avtale rettet mot utviklingen av internettvennlige hjemmeprodukter.

Alt blir fjernstyrt

Produktene som de store mobilselskapene nå vil utvikle, danner kjernen i fremtidens hjemmenett, hvor det gjennom mobiltelefonen eller andre kontrollenheter vil være mulig å gjøre alt fra å tappe vann i badekaret til å sjekke strømmåleren.

Ericsson tror markedet for slike nettverkete hjemmesystemer om 3-5 år vil tilsvare dagens PC-marked.

Tiden er inne

– Teknologien må først utvikles til et visst nivå før denne type infrastruktur kan settes i verk i hjemmet. Vi tror nå at vi har nådd et punkt hvor disse produktene kan konstrueres til en fornuftig pris, sier Nokias talsmann for hjemmekommunikasjon, Olavi Keranen til nyhetsbyrået Reuters.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse