Annonse


Miniharddisk med megaminne

Og det skal skje allerede onsdag denne uken, når Microsoft lanserer sitt nye operativsystem for PDA, med tittelen PocketPC. På veien får de god hjelp av IBM, som har laget en mini harddisk med en kapasitet på 340MB og det i en komponent på størrelse med ett frimerke. Som om ikke dette er nok (og det blir det jo forresten aldri), så lanserer IBM en oppgradert utgave med 1 GB harddisk senere i år.

Microsoft tror flashbrikker med lagringskapasitet på 320 MB vil bli det viktigste lagringsmediet for PocketPC-utstyr. Slike kort kan gi utstyret en driftstid på mange timer uten å suge batteriene tomme for strøm. Doug Dedo i Microsoft sier det neppe er behov for et minne på 1GB i denne typen utstyr, og spør hvem det er som kan lese 1 GB informasjon i løpet av en dag.

For ikke mange år siden hevdet sjefen hans at ingen ville trenge mer enn 256 kb i hjemme-PC’n

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse