Annonse


Nordmenn skal handle med mobilen

Løsningene som utvikles skal være klare til bruk om ett år og i spissen av dette samarbeidet finner vi de forholdsvis kjente selskapene Ericsson og Telenor, skriver Dagens Næringsliv.

Mange bedrifter

I tillegg til de to nevnte kjempene er også disse med i samarbeidet som vil ha første møte på torsdag: Consafe Infotech, Fast Search & Transfer, Den norske Bank, MMI, TV2 BBS (Bankenes Betalingssentral), Hewlett-Packard, Braathens, Norkort, Icon Medialab, Sybase, Bull as og ID ComNet.

Bedriftene som deltar i prosjektet er hentet fra ulike bransjer og skal representere hele verdikjeden fra produksjon til sluttbruker. Alle deltagerne er kommet langt med egne løsninger allerede.

Både med og uten wap

Målet med samarbeidet er å komme opp med et bredt spekter av nye produkter og tjenester der privat- og bedriftskunder kan bestille og betale ved hjelp av mobiltelefonen.

Annonse
Kjøpene skal fungere både på nye waptelefoner og på de vanlige mobiltelefonene som det florerer av i markedet i dag. Aktuelle eksempler er betaling av taxi, parkeringsavgifter, bussbilletter, nyheter, spill og tipping.

– Dette er et marked som vil eksplodere. Prognoser viser at bruken av mobilt Internett kommer til å passere fast Internett om noen få år. Fordi Norge og Norden har verdens største dekning av mobiltelefoner, er det naturlig at vi legger prosjektet til Norge, sier sales manager Eva Eklund i Ericsson Value Added Services til Dagens Næringsliv.

Suksess i Sverige

Et tilsvarende prosjekt ble satt i gang av Ericsson og Telia i Sverige sent i fjor og dette førte til omtrent 30 nye ideer. 10 av disse ideene er allerede satt ut i livet.

Blant prosjektene som er satt i gang er mobile e-produkter fra DHL, svenske Posten og Svenska Bosteder (svenske Obos), skriver den norske næringslivsavisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse