Annonse


Ny wap-browser til MC218

For den som fortsatt bruker den første versjonen kan det være vel verdt å få med seg den siste oppgraderingen. For de som allerede har oppgradert til versjon 1.18 er det imidlertid ikke store endringene å spore. (du kan se hvilken versjon du har ved å gå inn i menyen og velge ”Tools”, og deretter ”About Mobile Internett”

Forskjellen fra siste oppgradering er at du nå har muligheten til å legge inn flere såkalte gateways.

Tingenes iboende fandenskap

Jeg har selv forsøkt å oppgradere fra 1.11 til 1.2, og fikk en del problemer i forbindelse med oppsettet. Etter å ha forsøkt utallige varianter var jeg så lei av å lese feilmeldinger at jeg ringte Ericssons og supportansvarlige wap-guru, Jörgen Fredricsson.

Annonse
Han kunne ikke gi noen god forklaring på hva som var galt, så til slutt endte jeg med å sette opp maskinen nøyaktig slik den var før jeg startet. Denne gangen virket det!

En drøm for wapperne

Å wappe på MC218 er en fornøyelse. Her kan du skrive inn dine adresser og søkeord med en hastighet som får navigasjonshjulet på Nokia til å virke som en tredemølle med rusten aksling. I skjermbildet får du opp om lag 1/3 A4-side.

Her bryter de fleste allikevel siden, slik at du må trykke eller rulle deg frem til linken som skal gi deg resten av teksten. På PDA-ene ordner du dette med en lett berøring av skjermen.

Ikke til Psion

Men selv om Psion Series5mx er tilnærmet identisk med Ericssons MC218 kan du ikke laste wap-leseren ned på en Psion. Synd, for det er et meget godt program. Men en vakker dag dukker det vel opp noe fra Psion også….

Ericssons brukere kan registrere seg og laste ned oppgraderingen her: mobileinternet.ericsson.com/default_web.eos

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse