Annonse


Råbillig WAP som duger

Talkabout er identisk med telefonen Wapland.no tidligere har beskrevet som ”råbillig WAP fra Motorola. Nå er den i butikkene, og etter å ha kikket nærmere på telefonen kan vi allerede konkludere med at den burde ha et brukbart salgspotensial.

Når Wapland.no nå deler sine førsteinntrykk med leserne skylder vi å gjøre oppmerksom på at dette er nettopp førsteinntrykk, og at vi kommer tilbake med en omfattende test av telefonen ganske snart.

Kjedelig design

Du får ikke akkurat hår på ryggen når du pakker opp den oransje esken telefonen er pakket i. Designet skiller seg ikke fra mengden, og mens Nokia klinte til med et kjempedisplay på sin WAP-telefon 7110, er det ingen ting ved Talkabout som vitner om at også denne telefonen faktisk er konstruert for WAP-generasjonen. Totalt måler tegnruten 2×3 cm, og dette er like i underkant av halvparten av størrelsen på Nokia-displayet.

Annonse
Har du aldri forsøkt å sette opp en WAP-telefon kan du se på Motorolas Talkabout som et verdig svennestykke. Motorola har valgt å beholde sitt litt kryptiske menysystem, og det betyr at selv husets tenåring må ty til bruksanvisningen for å finne frem.

4 linjer á 16 tegn

Motorola har valgt en WAP-browser fra Phone.com.. Denne har den pussige egenskapen at den viser alle logoer innversert, dvs. at sort tekst blir hvit og omvendt. Ellers viser displayet 4 linjer á 16 tegn, og det gjør at du må knotte ganske mye for å komme gjennom litt lengre tekster.

Det smale skjermbildet, kombinert med at alle lenker er satt inn i hakeparentes, gjør at tekst som på andre telefoner ville kommet inn på en linje i stedet blir delt. Dermed begrenses informasjonen i displayet ytterligere. Browseren skiller heller ikke mellom fete og normale fonter, men viser alt på samme måte. Det faktum at skjermbildet er lite kompenseres til en viss grad av at bokstavene er små. For små faktisk, i alle fall dersom du ikke lenger ser som en 18-åring.

Gode råd

Ellers virker telefonen kompakt og fin. Tastene er lettleste og gir god respons. I bruksanvisningen står det at du bør trekke antennen helt ut for å sikre effektiv bruk. Å følge dette rådet er neppe særlig lurt. Antennen er nemlig ikke uttrekkbar.

Et annet irritasjonsmoment er batteriet. Her har Motorola valgt en løsning med tre løse celler som du selv må sette inn. Nå er ikke dette noen heksekunst, for telefonen har både fargekoder, plusser og minuser som skal forklare hvordan dette skal gjøres. Men hvorfor i all verden satse på en løsning der delene triller ut mellom fingrene på deg hver gang du skal ta ut eller sette i et sim-kort?

Mye for pengene

Dette til tross, T2288 koster om lag 1.000 kroner, og det er ikke tvil om at du her får mye for pengene!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse