Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom-reklame blir virkelighet

Du har sikkert sett NetCom-reklamen der en bortkommen liten gutt får hjelp av et par marokkanske politimenn og en Nokia 8810 på steroider. Nå blir tjenesten nesten virkelig.

Vi må si nesten fordi det faktisk ikke er snakk om tale. I denne omgangen er det bare tekst som kan oversettes, men vi får håpe at det vil komme for tale etter hvert.

Det er det München-baserte selskapet Linguatec som står bak de to tjenestene PT-WAP og PT-SMS, som da er henholdsvis en WAP- og en SMS-tjeneste.

Engelsk og tysk

Det går ut på at når man har mottatt en uforståelig tekstmelding sender man den til Linguatecs nettsted som umiddelbart oversetter den og sender den tilbake. Man kan også skrive en melding, sende den til oversetting og så sende den videre.

For øyeblikket kan man bare bruke tjenesten til oversettelse mellom engelsk og tysk, men det vil komme en fransk versjon i løpet av to måneder. Selskapet arbeider også med en italiensk og spansk versjon. Frem til april vil tjenesten være gratis, og de vil da finne ut hvor mye de skal ta for tjenesten.