Annonse


Microsoft Pocket PC på CeBIT

På CeBIT-messen skal Microsoft vise frem prototyper av Pocket PC som både er en videreutvikling av operativsystemet Windows CE, og Microsofts nye konsept for PDA-er.

Pocket PC blir nå utvidet med den nye nettleseren Pocket Explorer – en spesialversjon av Internet Explorer. Den oppdager selv om lomme-PC-en er oppkoblet, og reformaterer automatisk nettsider slik at de passer til miniskjermen.

Enklere grensesnitt

Pocket PC er det nye, forenklede brukergrensesnittet for operativsystemet Windows CE.

Annonse


Pocket PC gir avkall på Start-knappen, men har i stedet et Windows-ikon øverst til venstre på skjermen. Ikonet åpner en nedtrekksmeny med en rekke enklikks ikoner for applikasjoner og oppgaver. Andre ikoner er plassert nederst på skjermen.

Bøker og MP3-spiller

Pocket PC ble første gang vist på en messe i Las Vegas i begynnelsen av januar. Der demonstrerte Bill Gates to nye applikasjoner: skjermteknologien Microsoft Reader, og Microsoft Windows Media Player. Microsoft Reader lagrer elektroniske bøker, og viser tekst og bilder mye skarpere enn tidligere.

Windows Media Player avspiller musikk i Windows Media og MP3-format. Pocket PC-ene kan dermed også brukes som bærbar MP3-spiller.

GSM, Word og Excel

Mens Microsoft slanker og forenkler, oppgraderer Palm sin PDA med fargeskjerm. Windows CE gjengir forlengst farger.

Pocket PC bruker 32-bit prosessor med eget systemminne. Lagringskapasiteten kan utvides med CompactFlash-kort med opptil 300 MB. Pocket PC kan kobles til GSM-telefon og andre apparater.

Pocket PC vil sannsynligvis kunne kjøre Microsoft Word og Excel i mer fullverdige versjoner enn tidligere.

Klar før sommeren

Siemens og Casio skal i fellesskap lage Pocket PC-er for trådløst Internett og mobiltelefon. Dessuten ventes Compaq, HP og Symbol Technologies å levere Pocket PC-er så snart systemet er klart en gang før sommeren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse