Annonse


France Telecom vil ha Orange

Da Mannesmann kjøpte mobilselskapet Orange utløste det den reaksjonen som endte med at Vodafone Airtouch kjøpte opp Mannesmann.

Konkurranse
Men Orange må selges ut. Blant annet fordi konkurransemyndighetene trolig vil sette dette som et vilkår for overtakelsen. Vodafones toppsjef Chris Gent vil selge Orange av den grunn, melder Reuters.

Men France Telecom vil få konkurranse. Nederlandske KPN Telekom samarbeider fra før av med Orange, og selskapet melder at de har som mål å bli en av de tre store mobiloperatørene i Europa. MCI WorldCom regnes også som en mulig utfordrer.

Skeptiske banker
Men KPN Telekom slo nylig France Telecom i kampen om det tredje største tyske mobilselskapet E-Plus. Prisen var hele 105 milliarder kroner. Og det er lite trolig at bankene vil låne KPN til å kjøpe Orange.

Annonse
Spørsmålet blir da om KPN vil be om hjelp var sin amerikanske partner BellSouth, eller forsøke å hente inn beløpet på børsen.

Drift
I følge analytikere Reuters har kontaktet vil Orange trolig ha en verdi på om lag 20 milliarder pund, eller vel 260 milliarder norske kroner. Orange selv har sendt ut en pressemelding der de varsler at de ser frem til å bli et selvstendig selskap igjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse