mp3-vignett

Annonse


Illegal mp3 florerer

mp3-vignett

Plateselskapene har de siste månedene vært på offensiven mot musikk som er innspilt i mp3-formatet, og kan spilles av på PC, eller på spesielle mp3-spillere. Og bransjen har god grunn.

Illojale Djer
Et stort antall CDer ment for radio og nattklubber blir gjort tilgjengelig i mp3-formatet lenge før de kommer i butikkene. Det er denne typen CDer, ment for å promotere artisten, som gjør det mulig å få musikk før den faktisk er ment å være tilgjengelig.

Organisert Mp3-miljø
Et stort antall ungdommer har dannet grupper og spesialisert seg på å gjøre spesielle typer musikk tilgjengelig som mp3. Dermed kan organiserte i Norge motta fersk musikk fra for eksempel Tyskland lenge før den vil nå salgshyllene i norske butikker.

Annonse
Musikkindustrien på etterskudd
– Musikkindustrien trenger å fornye lovene om eierskap av musikk, mener Chris Hummert, medarbeider i Audioglobe.com. Han sier også at industrien ligger etter og at folk derfor tar saken i egne hender.

Chris Hummert tror at folk hadde vært villig til å betale for mp3, hvis musikken ble lett tilgjengelig og til en rimelig pris.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse