Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Årets Internett-produkt

Hvilket produkt ble ’Årets Internett-produkt’ i 1999?’ ITavisens søsterpublikasjon, ukeavisen Telecom Revy, har oppsummert de beste produktene, selskapene og lederne i året som gikk.

Arnt Sommerlund
Nokias Ethernet-kortBegrunnelse
Telecom Revy mener ’Årets Internett-produkt’ er Nokias trådløse Ethernet.

Da Nokia lanserte sin løsning for trådløst Ethernet på Interop i Las Vegas i vår, var ikke dette i seg selv noen nyhet:
Høyhastighetsløsninger basert på standarden 802.11 HS er i år kommet fra de fleste leverandørene.

Det Nokia imidlertid gjorde rett, var å få samlet flest mulig av de forskjellige leverandørene slik at man nå får et interoperatibelt, trådløst Internett.

Nokias visjon er enkel: Du kommer på et hotell eller en flyplass, tar frem din bærbare PC med radiobasert nettverkskort, starter maskinen og du er på nett.

For på veggen på hotellet eller flyplassen henger det en liten basestasjon som gjør at du kan bruke utstyret uansett hvilken leverandør som har produsert kortet i PCen din.

Høres det ut som en fremtidsvisjon? Telia har allerede startet utbygningen av nettet på flyplasser i Sverige, og Norge skal følge etter i vinter.

Og takket være samarbeidet i WECA; Wireless Ethernet Compability Alliance og deres standard Wi-FI (Wireless Fidelity) er visjonen om trådløs interoperabilitet med en hastighet på 11 Mbits/s i ferd med å bli virkelighet.

ITavisen vil de nærmeste dagene presentere de andre vinnerne. Følg med! Se lenker nedenfor.