Slår på stortromma for Windows 2000

Microsoft

Microsoft

Lanseringen av Windows nye operativsystem 2000 blir verken myk eller liten. Selskapet lover verdens hittil største produktlanseringen, med en samtidig presentasjon fra New York til New Delhi.

Idiotsikkert
Windows 2000 skal lanseres som et langt mer driftssikkert operativsystem, som er lettere å administere og å bruke, og er langt mer kostnadseffektivt.

Annonse

Her i landet satser Microsoft på å fylle opp et par tre tusen seter i Oslo Spektrum, og også ha direkte overføringer til ni andre norske byer.

Operativsystemet er beregnet for de viktigste kundene, nemlig de som er mest betalingsvillige, og det blir en oppfølger av Windows NT.

Bedriftsrettet
Windows 2000 er tilpasset næringslivet, og mangler en del støtte som hjemmemarkedet ville vente, nemlig for spill og lignende.

For hjemmemarkedet er det varslet en ny utgave av Windows98 – under navnet Millenium. Neste utgave av Windows 2000 Professional og Milleniums etterfølger blir trolig et felles operativsystem – både for forbrukere og næringsliv.

Argumentene som Microsoft bruker for å overtale bedriftene til å skifte ut dagens operativsystem er at et skifte forsvarer seg økonomisk på under ett år. Dette kommer blant annet av lettere administrasjon, og enklere drift.

Regner med rask utskiftning
NT er installert på 37 millioner maskiner. Hver fjerde skrivebordsmaskin som selges til næringslivet er utstyrt med NT, hevder Microsoft, og mener andelen er nesten femti prosent i Norden. I følge det amerikanske magasinet Information Week vil 74 prosent av næringslivet skifte til Windows 2000 i løpet av ett år.

Annonse
Annonse