Kina stopper Windows2000

Kina og Windows2000

Kina og Windows2000Det kinesiske informasjonsdepartementet har gitt klar beskjed om at de ikke ønsker at Windows2000 skal installeres på offentlige datasystemer, i følge den statskontrollerte avisen Yangcheng Evening News.

Den offisielle forklaringen skal være at Kina bør utvikle sitt eget operativsystem for å være uavhengig, melder Dagens Næringsliv.

Etterretningsfrykt
Den mer uoffisielle, og egentlige, begrunnelsen skal være at kinesiske myndigheter frykter at amerikansk etterretningstjeneste har sikret seg en ”hemmelig” inngangsport i Windows2000, som gjør at de kan få tilgang til filer og dokumenter via nettet.

Annonse

Microsoft benekter at det finnes en slik bakdør.’

Linux-alternativet
Kineserne ser seg uansett om etter et alternativ. Det kan bli gratisoperativsystemet Linux, som også i Kina har blitt enormt populært.

Annonse
Annonse