E-handel optimisme

Onkel Skrue

Onkel Skrue– I år vil forretningsutvikling på Internett få et skikkelig løft. Dette gjelder både for handel imellom bedrifter og bedrift, og imellom bedrift og privatpersoner, sier strategidirektør Arild Haraldsen i Cell Network (tidligere New Media Science) til Aftenposten.

Han får støtte av analyser som IDC har gjort. I perioden fram mot 2003 forventer analyseselskapet at vi skal handle for utrolige 22.000 milliarder kroner på nettet på verdensbasis.

– 2000-problemet har gjort at man har vært mest opptatt av å sikre kvaliteten på de tradisjonelle systemene. Bedriftene har ventet med investeringer i Internett-systemer til de har lagt dette bak seg, sier Haraldsen.

Annonse

Optimisme
En uhøytidelig nettspørring som ITavisen gjorde nyttårsaften viser at 2 av 3 lesere mener at 2000 blir det året at handel over Internett tar av. 1 av tre svar nei på spørsmålet: Tror du år 2000 blir det året da handel via Internett “tar av”?

Nettspørringen hadde imidlertid bare 89 respondenter, så man skal selvfølgelig være forsiktig med å trekke for bastante konklusjoner om holdningene hos folk flest til e-handel. Men trolig viser det en tendens om at folk har tro på e-handel.

Men som ved undersøkelser flest viser det seg å være en stor avstand mellom hva man tror/ønsker å gjøre og hva man faktisk gjør. Så gjenstår det å se hva ITavisens lesere faktisk gjør når det gjelder netthandle dette året…

Annonse
Annonse