Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor satser hardt i Irland

Telenor vil kjøpe irske Esat Telecom. Telia og Telenor bød sammen på selskapet. Men i Irland betegnes oppkjøpet som fiendtlig.

Styret i Telenor har vedtatt å overta aksjene i Newtel Ireland.
Det innebærer også at Telenor overtar budet på 72 amerikanske dollar per aksje i Esat Telecom.

-Dersom budet blir akseptert, er dette Telenors største investering noen gang, og reflekterer det nye Telenorkonsernets framtidige ambisjoner, sier Morten Karlsen Sørby, administrerende direktør i Telenor International.

Budet ble satt frem i desember. Newtel Ireland AB – som var arbeidsnavnet for et fusjonert Telia og Telenor stod bak. Etter bruddet varsler Telenor at det vil overta aksjene i selskapet med øyeblikkelig virkning. De overtar også budet. Navnet på det irske selskapet Newtel Ireland AB skiftes til Telenor Ireland.

Budet på 72 US-dollar per aksje tilsvarer en verdi av Esat Telecom på om lag 12,8 milliarder norske kroner.

Telenor eier fra før av 49,5 prosent av det irske mobilselskapet Esat Digifone. Den andre store eieren i dette selskapet er nettopp Esat Telecom. Klimaet mellom Telenor og Esat Telecom er i følge Aftenposten langt under frysepunktet.

Stikkord: Mobil