Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kjøpekåte Enitel

Enitel ASA er ikke ferdig med sine oppkjøp ved ervervelsen av Telia Norge. Styreformann Øvind Hauge bekrefter overfor ITavisen at ett eller flere av El Tele-selskapene har interesse for Enitel.

Trolig er det El Tele Rogaland og El Tele Østfold som er mest interessant for Enitel. I Østfold er man inne i sluttforhandlinger.

EL Tele Øst er solgt og kjøperen vil bli kunnegjort senere i dag mandag. Kjøper er etter det ITavisen erfarer Tele Danmark/NetCom/Ameritech.

Vil vokse
– Enitel vil vokse både oppover og horisontalt. Jeg vil ikke komentere oppkjøpsplaner, men det finnes penger dersom bare forretningskonspetet er godt nok, sier direktør for strategisk forretningsutvikling Olav Harald Nordgard.

Ut over dette vil ikke Enitels ledelse kommentere videre ekspansjonsplaner, men det er åpenbart at selskapet ikke er ferdig med sine oppkjøpsplaner.

Fram til 1. februar skal en interimskomitè på 4 personer fra Teleia og fire personer fra Enitel lage en markeds- og organisasjonsplan for det nye selskapet som skal være operativt om 40 dager. Inntil da er heller ikke lederstrukturen klar.

– Dere skriver at dere også vil satse på mobilvirkomshet. Hva innebærer det?

– Det er ikke avklart, men i første omgang taler mye for at vi vil være serviceprovider, sier adm. direktør Bjørn Formo i Telia Norge a.s.

Og i den sammenheng kan det nesten ikke tenkes en avtale med Telenor Mobil. Da gjenstår bare NetCom. Og hva mer er: 20 prosent av aksjene i NetCom er til salgs like over nyttår. Et krysskjøp er ingen utenkelig mulighet.

ITavisen kan i alle fall konstatere følgende: verken Ameritech/Tele Danmark eller Enitel er ferdige med sin oppkjøpsposisjonering i Norge.

Stikkord: Mobil