Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bråk om DVD-hacking

Mange nettbrukere ville ha tak i programmet DeCSS, som fjerner kopibeskyttelsen på DVD. Linken er nå fjernet, og advokatene som forlangte dette bombes med protestmail.

DVD Video

Antall besøkende på hjemmesiden til datafirmaet Micro Media ADB økte kraftig etter at det ble kjent at den inneholdt en link til programmet DeCSS.

Siste uken i oktober var det ti besøkende på siden. Uken etter var det hele 51.278 treff på hjemmesida. Mandag denne uken hadde sidene 6.528 besøk, mens gjennomsnittet de siste ti dagene har ligget på 841.

Amerikansk ønske
På vegne av en anonym amerikansk klient har Advokat Espen Tøndel i advokatfirmaet Simonsen Musæus bedt om at linken fjernes.

– Vi vurderer både selve hackingen, og det å legge ut programvaren som ulovlig, sier Tøndel.

Han regner med at det vil skje mer i saken, men kjenner bare til én annen side som har link til dette programmet. Denne linken skal også fjernes.

Hyggelig gave
Linken hos Micro Media er nå fjernet, og på sidene står nå denne teksten på engelsk:

”Jeg ble kontaktet av en advokat fra firmaet Simonsen & Musæus i dag. En masse bla bla bla og dersom linken til DeCSS ble fjernet ville det ikke bli satt i verk flere tiltak fra deres side? Jeg vet meget godt at de ikke ville ha vunnet i retten, men de kan lage mye trøbbel. Jeg har ganske enkelt verken penger eller tid til å slåss med disse menneskene.

Mens de tror at de har vunnet, så kan resten av dere kjekke mennesker, som ikke ønsker å bruke DeCSS til ulovlige formål, bruke den glimrende søkemaskinen Altavista, der dere kan finne en hyggelig gave fra MoRE 🙂

Hvis du ønsker å vise din forakt for slike trusler, som ser ut til å være ganske vanlige, så send e-post til denne adressen…
Vennligst IKKE spam eller bomb dem, for det vil være å senke deg ned på deres nivå.”

Bombardert med e-post
En rekke skuffede nettbrukere har nå bombardert advokaten med e-post.

– Jeg kunne ha klart meg uten disse brevene. Jeg synes jo det er litt tåpelig, og det bedrer ikke saken, sier Tøndel.