Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gates hjelper funksjonshemmede

Ifølge Bill Gates’ (bildet) Microsoft utgjør funksjonshemmede en undervurdert og resurssterk arbeidskraft. Skal USA forbli ledende må alle samfunnets ressurser mobiliseres, heter det.

Gates, Bill (smiler)

Med Microsoft i spissen tar derfor 21 ledende amerikanske selskaper et initiativ som har til hensikt å skaffe funksjonshemmede jobb. Prosjektet går under navnet Able to Work.

Ifølge Bill Gates er 70 prosent av alle amerikanske funksjonshemmede uten jobb. På hjemmesiden www.abletowork.org kan den enkelte jobbsøker melde seg på markedet, eller søke på jobber forskjellige tilbyr.

Ikke i Norge
Ifølge adm. direktør Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge har selskapet her til lands ingen konkrete planer om å gå inn for et lignende prosjekt. Det offentlige hjelpeapparatet her i landet er bedre enn i USA, mener han uten dermed å påstå at et lignende prosjekt ikke ville være nyttig i Norge også.

– Men vi har ikke tatt noen beslutning om noe slikt, sier han. Seierstad er imidlertid enig i at det trengs en synliggjøring av funksjonshemmedes ressurser fordi det ofte er fordommer som hindrer funksjonshemmede i å få jobb.

Sosial samvittighet
Microsoft Norge imidlertid ikke uten sosial samvittighet her i Norge heller. Selskapet er inne i IT-relaterte utviklingsprosjekter i skolen og i forhold til eldre, og her vil Microsoft fortsatt satse tungt.

Able to Work støttes i USA støttes blant annet av IBM, Lucent, AT&T, Honeywell, Ford, Johnson & Johnson, Caterpillar.