Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telianor kan ikke bruke Telaris?

Ryktene sier at Telaris er det kommende navnet på Telianor. Nå kan imidlertid ITavisen avsløre at hovedproblemet er at amerikanske Telcordia registrerte dette som varemerke så sent som i juli i år.

Telianor

Telaris er et varemerke som amerikanske Telcordia har fått registrert for et databaseprodukt. Den offisielle registreringen fant sted så sent som i juni i år i det amerikanske patentregisteret.

Telcordia, tidligere kjent som Bellcore og før det som Bell Communications Research, er et forskningslaboratorium som ble opprettet i 1984, da gamle AT&T ble delt.

Siden 1986
AT&T beholdt den delen som senere fikk navnet Bell Labs, mens resten av forskningslaboratoriene havnet hos de syv Baby Bell-selskapene. Det er denne forskningsinstitusjonen som nå eier Telaris-navnet i USA.

Varemerket ble offisielt registrert i juli i år, men i søknaden om varemerkebeskyttelse hevdet selskapet at de har brukt navnet siden 1986.

Kan brukes allikevel?
Nå er det ikke sikkert at dette er en hundre prosent sikker hindring for at Telaris skal kunne registreres som firmanavn i USA, siden det er forskjell på varemerker og firmanavn.

Det fusjonerte, norsksvenske teleselskapet har jo hevd på navnet siden eiendomsselskapet til Telia lenge har hett Telaris. Men det kan likevel vise seg å bli et problem som det vil ta altfor lang tid å avklare, siden de amerikanske Bell-selskapene (inkludert Tele Danmark-eieren Ameritech) jo klart er i konkurranseposisjon i forhold til Telianor – og amerikanerne jo er særdeles flinke til å kaste advokater på denne typen problemer.

Stikkord: Mobil