Hopp til navigasjon Hopp til innhold

UPC vil ha valgfrihet

Viseadministrerende direktør Gunnar Evensen i UPC, Telenors største utfordrer på privatmarkedet, raser over handlingslammelse fra myndighetene.

Evensen, Gunnar

UPC, som satser stort på større boligenheter, som Holmlia, er en av aktørene som rammes hardest av Telenors avtale.

Beklagelig
– Vi synes det er svært beklagelig at det legges hindringer i veien for at nye operatører kan slippe til med nye og bedre løsninger, sier Gunnar Evensen til Telecom Revy.

Evensen er rask til å understreke at det er positivt at det gis rabatter og at telebrukere får utbytte av konkurransen, men at det ikke bør hindre valgfriheten.

UPC investerer tre milliarder kroner i hybrid fiber coaxial i de største byene i Norge, og vil tilby TV, Internett og tele via én kabel.

Ved at Telenor har et kollektivt press på over 90 prosent av abonnentene, blir UPCs investeringer mindre regningssvarende.

Dyrere alternativ
Det koster UPC om lag 1700 kroner å kable en blokkleilighet, i motsetning til 4500 for en villa. Således strør OBOS-avtalen hår i suppa på UPCs mest attraktive satsingsområder.

UPC motstykke – Telenor Avdi – tilbyr i hovedsak TV og etterhvert Internett, men ikke telefoni, som ikke kolliderer med Telenors rabattavtale. På denne måten kan Telenor gi alle tjenestetilbudene og unngå kannibalisering.

Stikkord: Mobil