Nokia Future 1

Annonse


Freeserve satser på UMTS

Nokia Future 1

Selv om Freeserve høstet suksess med ”gratis” Internett i stor skala, er det lite sannsynlig at mobiltilbudet blir like billig.

Vil dominere
Lisensen vil gi Freeserve muligheten til å omgå British Telecom (BT) og ta direktebetalt for kundenes teletjenester. Freeserve skal også satse stort på e-handel via mobil, melder Total Telecom.

Britiske myndigheter har bestemt seg for å utstede fem UMTS-lisenser neste år, der en skal reserveres en utfordrer ala Freeserve.

Annonse


Opp og ned
Freeserve ble raskt Storbritannias største internettleverandør ved å tilby gratis aksess via elektronikk-kjeden Dixons. Freeserve har i dag om lag halvannen million kunder.

Verdens største internettleverandør, AOL, ble tatt på senga av gratistilbudet, men har sammen med andre utfordrere kommet tilbake med tilsvarende tilbud og svekket veksten til Freeserve.

Børsverdien på selskapet har svekket seg etter notering i juli og falt ytterligere med 8 prosent etter svakere veksttall i siste kvartal. Til tross for et samlet verditap på om lag 10 milliarder kroner er selskapet fortsatt verdsatt i underkant av det dobbelte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse