Arnt Sommerlund

Annonse


Fra Sense til Lucent

Arnt Sommerlund

Lucent Technologies åpner nå kontor i Oslo og har ansatt Matthias Peter som direktør for Norge. Dette betyr at Lucent nå er representert i alle fire nordiske land.

Søker nøkkelpersoner
– Min ambisjon er på kort tid å bygge opp en solid organisasjon for Lucent i Norge, samtidig som vi øker salget og sikrer en solid markedsposisjon. Vi er nå i en prosess hvor vi rekrutterer nøkkelpersoner som tiltrer vår organisasjon i løpet av kort tid, sier Matthias Peter i en pressemelding.

Matthias Peter var i sin tid med på å bygge opp Ascoms kontor i Norge. Senere var han med på å etablere det som skulle bli verdens første ”virtuelle” mobiloperatør – Sense Communications. Men da dette selskapet gikk konkurs i vår, etter at de ikke fikk tilgang til konkurrentenes mobilnett og investorer sviktet, måtte 39-åringen finne noe annet.

Annonse


Markedsjobb
Ifølge pressemeldingen vil Lucents nye organisasjon i Norge i første omgang satse på å markedsføre konsernets tilbud innenfor InterNetworkingSystems.

Det dreier seg om utstyr for internettaksess, infrastruktur for neste generasjons telenett, svitsjer for offentlig nett og optiske nettverk.

Lucent selv hevder at over 70 prosent av all Internett-trafikk i verden går på ett eller flere punkter gjennom utstyr fra Lucent.

Etter fusjonen mellom Lucent og Ascend i juni i år, omfatter konsernet totalt 135.000 medarbeidere, derav 15.000 i Europa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse