Eriksen, Mats

Annonse


Nokia lover WAP i alle telefoner

Eriksen, Mats

WAP (Wireless Application Protocol) har til nå vært omtalt som en snobbetjeneste for folk med god råd. Spesielt siden man kan regne med at 7110-modellen til Nokia kommer til å koste en del tusen. 7110 er også først og fremst ment for proffbrukerne.

WAP i alle telefoner
– Vi kommer til å se WAP-applikasjoner i alle telefoner uansett segment, sa Mads Eriksen, produktsjef i Nokia under et seminar på NorBit i dag, onsdag.

Eriksen hadde selvfølgelig stor tro på at WAP er fremtiden.

Annonse


– I dag har vi telefoner for tale, men i fremtiden vil vi bruke mobiltelefonen til å se på skjermen.

Optimist
SMS-tjenesten (tekstmeldinger) har tatt fullstendig av de siste året med ungdom som de største forbrukerne. Og nettopp dette er noe av grunnen til Eriksens optimisme over fremtiden.

– I Finland sender ungdom 100 tekstmeldinger i måneden. Og WAP-tjenestene som kommer er bygd på nettopp SMS, sa Eriksen som mente at de som bruker SMS i dag er de som kommer til å bruke WAP i morgen.

Banktjenester viktig
Eriksen viste til en undersøkelse da han sa at banktjenester er viktigst for brukerne. På niende plass i undersøkelsen, som er gjennomført blant annet i England, kom pizzabestilling.

– En tjeneste jeg har stor tro på, sa Eriksen og ga eksempel på hvordan det ville foregå om han opphold seg på et ukjent sted.

– Via WAP blir det så enkelt at jeg bare trenger å be om å få oppgitt den nærmeste Pizza Hut så kommer kartet opp som forteller hvor jeg er og hvor jeg skal gå.

Bill Gates
Det faktum at Bill Gates og Microsoft er kommet med i WAP-Forum synes Eriksen var virkelig interessant. Spesielt med tanke på at innholdet i WAP-tjenesten kommer til å bli avgjørende.

– Mange tjenestetilbydere vil kjempe om å få være med på WAP-bølgen. Noen er allerede i gang, som for eksempel SAS, sier han.

Fargeskjerm på mobil
Eriksen var som vanlig lite villig til å snakke om hvilke produkter Nokia kommer med den nærmeste tiden.

Til ITavisen opplyste han likevel at Nokia jobber med fargeskjerm på mobiltelefoner. Når den kommer? Nei, det ville ikke Eriksen si noe om.