Deskill

Annonse


Nordmann bak Hotmail-angrep

DeskillGruppen som kaller seg Hackers United har tatt på seg ansvaret for sabotasjen mot Hotmail. Ifølge amerikanske Wired er talsmannen for gruppen den 21 år gamle Lasse Ljung fra Gøteborg. Ljung skal også være kjent under kallenavnet DarkWing på nettet.

Ikke registrert
Utenlandsopplysningen sier til ITavisen at det ikke er registrert noe telefonabonnement på navnet Lasse Ljung i Gøteborg.

Til svenske Aftonbladet sier Hackers Uniteds talsmann, men nå anonymt, at gruppen består av åtte personer fra hele verden. Disse skal blant annet være fra Norge, Sverige USA, Filippinene og Israel.

Talsmannen sier at gruppen ikke vil skade noen, men bevise at Microsofts sikkerhet er en katastrofe.

Annonse


Ett passord er nok
Ifølge talsmannen styres Hotmail av åtte store servere. Det er nok å ha passordet til bare en av disse serverne for å få tilgang til samtlige Hotmail-brukeres e-post konto. Dersom man lykkes å avsløre IP-nummeret til de andre serverne kan man ta seg inn der og få tilgang til all e-post uten å måtte bruke passordet.

– Når Microsoft sier at de har reparert feilen så lyver de. De hadde bare sikret den serveren som vi tok oss først inn i. De andre seks! var det fortsatt mulig å bryte seg inn i, sier talsmannen til Aftonbladet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse