Getronics

Annonse


Konkurrent blir partner

Getronics

I mai i år ble det kjent at Getronics hadde kjøpt opp Wang Global. Dermed havnet nettverkskonkurrentene Ark Skrivervik og UMI samme selskap.

Getronics overalt
For to uker siden annonserte Getronics at de vil synliggjøre sin tilstedeværelse i det norske markedet. Ark-navnet forsvinner og de gamle divisjonene skifter navn til Getronics Cinet, Getronics NetCenter og Getronics Skrivervik. Samtidig må også UMI og Wang legge Getronics inn foran firmanavnet.

Tidligere Ark-sjef Jan Erik Standahl blir ny nordisk direktør for Getronics.

Annonse


På verdensbasis har selskapet nå 33.000 ansatte i 44 land. De forventer å omsette for nærmere 40 milliarder kroner i år.

Nytt samarbeid
For et par år tilbake snappet UMI den prestisjetunge nettverkskontrakten med Rikshospitalet rett foran øynene på Ark Skrivervik. Nå må disse to begynne å se på hvordan de kan samarbeide, opplyser adm. direktør Trond Eriksen i Getronics UMI til ITavisen.

UMI blir med sine 30 ansatte ”lillebror” i Getronics-familien i Norge. Totalt vil om lag 1.200 ansatte i Norge samles under Getronics-paraplyen.

Men UMI-sjefen frykter ikke at deres selskaps identitet og sjel skal opphøre i et nytt konsern.

– Vi har fått forsikringer om at UMI skal bestå, sier Eriksen.

Bekrefter
Rupert Hunte, som er visepresident i Netword Intergration i Getronics, bekrefter UMI-sjefens utsagn.

– Alle selskaper har fått lov til å bevare sin identitet og sin filosofi. I tillegg har de nå fått vår støtte, sier Hunte, og tilføyer:

– Du kan ha de mest fantastiske globale partnerskap, men det betyr lite før du har det lokale forholdet til kundene. Det får Getronics blant annet via UMI, sier Hunte.

Kulturforskjeller
Eriksen opplyser til ITavisen at en viktig del av jobben blir å finne ut hvilke synergieffekter de ulike selskapene kan gi hverandre. UMIs direktør sitter som en del av integreringsteamet i Getronics i Norge.

Eriksen innrømmer imidlertid at det kan bli en lang vei å få for å få til samarbeid som følge av det han kaller ”kulturforskjeller”.

UMI-sjefen opplyser at det ennå er tidlig å si hva ”navneskiftet” konkret vil bety for de enkelte bedriftene. Han håper imidlertid på at det vil gi nasjonale aktører som UMI tilgang på bedre globale kontrakter med leverandører, som igjen kan gi lavere priser ut til kundene.

Økt tjenestesalg
Samtidig tror Eriksen at marginene på salg av produkter presse, det vil si nettverksutstyr som kabler, svitsjer og rutere.

Derimot tror han salget av tjenester vil øke, både innen konsulentvirksomhet og outsourcing av drift- og sikkerhetsoppgaver. UMI ble tidligere i år utnevnt av Wang-konsernet til kompetansesenter innen datasikkerhet, noe selskapet har store forventninger til.

Annonse