Musikk på nettet (MP3)

Annonse


Hackerne vinner over Microsoft

Musikk på nettet (MP3)

MP3 har skapt panikk i den internasjonale platedistribusjonen. Monopolsituasjonen plateindustrien har er truet ved at artistene selv og musikkpiratene enkelt og kostnadsfritt kan distribuere musikken sin over Internett til et massivt publikum.

Brøt opp låsen
Imidlertid representerer distribusjon av musikk over Internett også uante muligheter for platebransjen. Det ligger penger i det om man kan sikre seg mot piratkopiering og ivareta artistene interesser ved å sørge for at de får betalt for sin opphavsrett.

Ifølge en analytiker hos Frost & Sullivan vil inntektene fra musikk distribuert over nettet passere en milliard dollar før 2005.

Annonse


Musikkbransjen har derfor satset store ressurser på å utvikle en sikker lås som hindrer piratkopiering av musikkfiler som sendes over nettet. Microsoft har utviklet en variant og det er koden på denne hackerne nå har klart å knekke. Dette skriver Dagens Næringsliv.

Dårligere kvalitet
Ifølge avisen tilbakeviser Microsoft at dette er noe problem siden kopiering fra disse filene vil medføre en vesentlig dårligere lydkvalitet.

Så spørs det da om nettanarkistene og teknologiutviklerne som ønsker å utfordre platebransjen kan gjøre noe med det.