Surf to meg

Annonse


Snart slutt på URL!

Surf to meg

Dagens adressesystem på Internett er ikke spesielt brukervennlig. Den nye standarden skal gjøre det unødvendig å måtte skrive http, www, .no, .com og lignende uttrykk for å finne en spesiell side, ifølge svenske CNN.

Klar til neste år
Standarden går under arbeidsnavnet Common Name Standard og skal om alt går som planlagt kunne assosiere ord med webadresser. Det betyr at om du eksempelvis skriver inn ordene ”selskap xyz prisliste 1999” vil webleseren automatisk gi deg siden som inneholder 1999s prisliste hos selskap xyz.

Teknikken er fremfor alt interessant for Internett når brukerene hurtig må finne et dokument men ikke vet hvor på serveren den finnes. Dessuten skal det bli mulig å sende e-post til noen gjennom å kun vite navnet på personen.

En utviklingsgruppe skal ansettes denne måneden og man håper å kunne være klar med standarden slik at den er klar til bruk neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse