Evensen, Gunnar

Annonse


Janco dobler kabelsurfing

Evensen, Gunnar

Kabelsurfing var kun en kuriositet for spesielt interesserte frem til i år. Etter hvert som de to største aktørene, Janco Multicom og Telenor Avidi, oppgraderer nettene blir tjenesten en reell konkurrent til modem og ISDN.

Vekstbransje
Janco, som tidligere var en traust kabel-tv-bedrift, har satset svært offensivt etter at selskapet ble kjøpt opp av den hollandske kabelgiganten UPC. UPC, med over 3 millioner abonnenter og en børsverdi på om lag 60 milliarder kroner, har ingen ringere enn Bill Gates på aksjonærlisten.

– Før nyttår hadde vi om lag 700 internettabonnenter. Etter første halvår har vi passert 1.700, sier markedsdirektør i Janco, Gunnar Evensen.

Annonse


Han understreker at selskapet jobber for fullt med å oppgradere nettet slik at alle de 330.000 kundene skal kunne motta brebånd Internett. Evensen regner med at rundt 100.000 av deres abonnenter skal ha tilgang til dette før nyttår.

Telenor på defensiven?
Janco vant nylig en kontrakt fra Avidi over hele Holmlia borettslag. Noe av grunnen til dette er at Janco kan tilby telefoni via kabel, og således er den eneste reelle konkurrenten til Telenors kobber.

Selv om Telenor Avidi knapt har hundre kabelsurfere per i dag, jobber de også på spreng med å oppgradere nettet.

– Vi oppgraderer nettet i Oslo og Trondheim, og regner med at abonnentene etterhvert vil strømme til, sier Magnus Falk i Telenor Avidi.

Falk tror mye av grunnen til at kabelsurfing kommer senere i Norge enn for eksempel i USA skyldes den høye utbredelsen av ISDN.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse