Annonse


Ericsson vant WAP-avtale

I konkurranse med en rekke andre ledende mobilleverandører har Ericsson inngått avtale med Telenor Mobil om å levere en løsning for den nye Internett-standarden for mobiltelefoner, skriver Telenor i en pressemelding.

Første kommersielle
Avtalen er den første kommersielle WAP-avtalen for Ericsson. Telenor Mobil blir på sin side en av de første operatørene i verden som kan tilby WAP-tjenester til sine kunder. Samarbeidet medfører at Ericsson og Telenor Mobil vil forene krefter i utviklingen av nye WAP-tjenester til mobilbrukerne.

WAP er et skreddersydd verktøy for mobil Internett. Med WAP er det mulig å bruke mobiltelefonen til å hente informasjon fra Internett på samme måte som fra en PC. En forutsetning er at mobiltelefonen kan håndtere WAP. Flere leverandører har meldt at de vil komme på markedet med nye WAP-terminaler i løpet av høsten.

– Ønsket kunde
– For Ericsson er WAP en ”stepping stone” for videre satsing både i Norge og på andre markeder. Vi ønsket en krevende og kompetent kunde som kunne strekke oss i riktig retning. Det har vi fått gjennom denne leveranseavtalen med Telenor Mobil, sier Sales Director Steinar Svalesen i Ericsson AS.

Annonse


– Norske forbrukere er raske til å tilegne seg ny teknologi, og er allerede svært erfarne brukere av Internett og mobiltelefon. Gjennom WAP-samarbeidet med Telenor Mobil kan vi bidra å imøtekomme behovet for nye avanserte mobiltjenester. Dette ser vi på som en spesiell utfordring, sier han.

Den WAP-pakken Ericsson skal levere til Telenor Mobil er basert på Ericssons User Service Centre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse