compaq-itsy

Annonse


Linux i lommeformat

compaq-itsyItsy, som for øyeblikket finnes i omlag 75 eksemplarer, er utviklet ved Digitals gamle forskningslaboratorier i Silicon Valley. Målet er å utvikle nye ideer for håndholdte og bærbare maskiner – og der hører Rock’n’Roll med.

Rul(l)er
Rock’n’Roll er Compaqs navn på en løsning hvor du kan styre maskinen ved å vri og vende på den.

Hvis du for eksempel ser på en bildedatabase, kan du få frem neste bilde ved en håndbevegelse – og på samme måte kan du bla deg fremover i en telefonliste uten å bruke knapper eller taster.

Man kan også bruke Rock’n’Roll for å spille en variant av PC-spillet Doom, som også er tilpasset Linux og Itsy.

Annonse


Viktig valg
I IT-miljøene regnes det også som viktig at Compaq har valgt å bruke Linux som operativsystem, til tross for at denne Unix-varianten egentlig ikke er utviklet for å brukes på slike små og selvstendige enheter.

Men i det siste er såvel programvare for tynne klienter som set-top bokser for kabel-TV basert på Linux, så hvorfor ikke håndholdte PCer. Fordelen ved Linux er jo fremdeles at systemet er gratis.

Rask: 200 MHz
Itsy er basert på en 200 MHz StrongARM prosessor av samme type som man finner i mange maskiner som kjører Windows CE. Den lille skjermen har en oppløsning på 320 x 200 bildepunkter, og den lille maskinen har også0 plass til mikrofon, høyttaler og infrarød port.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse