Annonse


Nettkafeer funker ikke

Det viser seg at amerikanske internettkafeer legges ned over en lav sko. Det skal mye til å få et slikt sted til å bære seg, skriver WSJ.com

Like enkelt gratis
I etterpåklokskapens klare lys kan man kanskje se at de egentlig ikke hadde noen sjanse. Hvorfor skal folk betale ekstra for å bruke utstyr som de har hjemme, eller kan bruke gratis overalt ellers?

Forretningsfolk, en av kafeene målgrupper, opplever at det er like enkelt å plugge seg inn på hotellet, på flyplassen eller til og med i helsestudioet.

Alle har tilgang
Internett er overalt og alle steder, du må ikke oppsøke det særskilt for å kunne bruke det.

Annonse


– Ja, mange bærer det rett og slett med seg. De mest ihuga Internettbrukere kan koble seg opp via håndholdte PC-er og mobiltelefoner. De ville aldri drømme om å gå på kafé for å komme seg online. Dette sier redaktør Mickey Butts i Industry Standard til WSJ.com.

Dermed opplever mange av kafeeierne at kundene svikter.

Trenger bedre utstyr
Men det dukker opp nye alternativer og nye forretningsområder. Når dataselskaper skal ha fest, kjøre pressekonferanser eller drive med produktdemonstrasjoner er det plutselig nyttig å ha restaurantlokaler hvor hvert bord er koblet opp og man kan servere mat ved siden av databruken.

Daniel Kite sier til WSJ.com at den eneste måten internettkafeene kan konkurrere på er å ha bedre utstyr enn folk har råd til å ha hjemme. Da kan de ha en sjanse, sier Kite.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse