Annonser på nett

Annonse


Billigere aksjehandel på nett

Annonser på nett

Til tross for at børsen lanserte sitt elektroniske system for over fire måneder siden, er det bare et av de tradisjonelle meglerhusene (Kreditkassen), som tilbyr netthandel. I tillegg har man en ren nettaktør (NetFonds) som tilbyr samme tjeneste.

DnB i sommer
DnB som har vært svært treg med å tilby nettbank til sine ordinære bankkunder, er også en sinke i forhold til aksjehandel på nett. Ifølge Dagens Næringsliv satser de på en avansert Java-løsning med fortløpende oppdatering, som også skal knyttes opp til bankens øvrige tjenester. Ikke overraskende er prosjektet allerede på etterskudd.

– Vi driver å tester internt. Vi har målsetning om å få den på luften før sommeren, men vi må nok innse at det ikke går. August er mer realistisk, sier Roar Torrissen, leder for DNB Markets Online til Dagens Næringsliv.

Annonse


I tillegg til DNB vil to andre travere i meglermiljøet, Aker Fonds og Karl Johan Fonds, etablere seg på nett i løpet av sommeren.

Meglerdøden?
Aksjemeglere har lenge levd godt i en beskyttet konkurransesituasjon, med økende omsetning, og i Norge har det vært kronglete for nyetablerte å få sete på børsen.

NetFonds som er den eneste rene nettaktøren, har i tillegg kommet i klammeri med børsen på grunn av at de ga kundene realtidsinformasjon – som Oslo Børs vil ha betalt for.

Frykt og fortvilelse
Nå får investorene på Oslo Børs nok en rendyrket nettmegler. Amerikanske E*trade som har skapt frykt og fortvilelse blant de tradisjonelle amerikanske meglerhusene ved å kutte meglergebyrene til et minimum, er allerede etablert i Sverige. E*Trade regner med å utvide satsingen til å dekke hele Norden i løpet av året.

– Vi har en forhåpning om å være oppe i alle de nordiske landene i løpet av 1999, sier adm. direktør Magnus Lindahl til Dagens Næringsliv.

Lindahl legger vekt på at det nye handelssystemet på Oslo Børs gjør det enda lettere å utfordre norske meglere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse