Hopp til navigasjon Hopp til innhold

EU vil granske Telianor

TELEGRAM: Fusjonsplanene mellom Telia og Telenor bekymrer EUs konkurransemyndigheter. Allerede nå loves en meget grundig gjennomgang.

– En fusjon mellom Telia og Telenor er et mulig problem når det gjelder konkurranse, sier Stefan Rating, som er talsmann for EUs kommisjonær Karel van Miert. Miert har ansvaret for EUs konkurransemyndigheter.

Trekker ut
En midlertidig avgjørelse fra EU kan ventes i mai. En endelig beslutning kan trekke ut ytterligere fire måneder.

– Vi har interesse av å vurdere denne saken svært grundig , sier Rating ifølge nettavisen Total Telecom. Han mener at fusjonen kan gjøre det enda vanskeligere for konkurrenter å starte opp på markedene i Norge og Sverige. Årsaken er at de to tidligere statsmonopolene dominerer sine hjemmemarkeder.

Stikkord: Mobil