Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Getronics kjøper Wang Global

OSLO: Den nederlandske dataservice spesialisten Getronics kjøper amerikanske Wang Global for 15,5 milliarder norske kroner (2 milliarder dollar).

Det nye selskapet vil bli Europas største, og en av verdens fem største, leverandører av nettverksteknologi og –tjenester.

Har slitt
De to selskapene har til sammen 33.000 ansatte og venter en omsetning på nærmere 40 milliarder kroner i år. Av dette representerer Wang Global nærmere to tredeler av omsetningen og om lag 20.000 ansatte.

Wang ble startet i 1951 av den kinesiske immigranten An Wang. I selskapets storhetstid var de en periode en av verdens største produsenter av minimaskiner, men har de senere år slitt tungt og er nå et rent serviceselskap. Grunnleggeren An Wang døde i 1990.