Kyocera - satellittlf

Annonse


Stjernefall for Iridium

Kyocera - satellittlf

Analytikere mener at det er kun 15.000 som benytter seg av Iridium. Det er dårlig nytt for selskapet som hadde håpet på en knallstart.

Saken er nemlig den at satellittene som brukes i telefonsystemet bare varer i fem til syv år før de må skiftes ut. Og det koster penger.

Trenger 500.000 abonnenter
Ifølge analytikere trenger Iridium 500.000 abonnenter for komme i økonomisk balanse og selskapet hadde regnet med 52.000 abonnenter innen utgangen av mars i år.

Annonse


Med bare 15.000 abonnenter til nå og en aksjekurs som har falt fra 70 dollar (540 norske kroner) i mai til 20 dollar ( 155 norske kroner) per aksje i dag ser ikke fremtiden særlig lys ut.

Ikke godkjent
Heller ikke hos Telenor har Iridium slått til som ønsket. Telenor har brukt en god del ressurser på å teste satellitt-telefonsystemet Iridium. Verken nettkvaliteten eller den tekniske kvaliteten på fakturaen har fått godkjent karakter av Telenor.

Elisabeth Hegg Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor, ønsker likevel ikke å gå hardt ut mot Iridium før Telenor har hatt samtaler med dem.

Møte med Iridium
– Våre tester har vist at den tekniske kvaliteten på Iridium ikke er bra nok for oss. Manglende kvalitet på tjenesten vil bare slå tilbake på oss selv, sier Hegg Gjølme til Telecom Revy, og legger til:

– Vi utelukker ingenting. Det kan bero på misforståelser og vi skal ha et møte med representanter fra Iridium i løpet av denne måneden, sier Hegg Gjølme, som mener at Telenor ikke har tapt nevneverdig mye penger på Iridium så langt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse