Sony CDM-C1

Annonse


En høflig mobiltelefon

Sony CDM-C1Det har vært stille en stund fra Sony på mobiltelefonfronten. Men fredag lanserte Sony en ny GSM-telefon på CeBIT, som retter seg mot unge, image-søkende mennesker mellom 16 og 35 år.

En høflig telefon
En artig og spesiell funksjon som Sony har lagt inn er en egen knapp for “gode manérer”. Det er knapp, som du ved ett trykk, kan stenge av alle taste- og ringelyder, slik at du slipper å forstyrre andre nødvendig.

Du kan velge mellomhelt stille og et pip når telefonene ringer.

Passe stor og lett
ITavisen fikk prøve den nye modellen – CMD-C1. Og den føles både liten og lett: 13,9 centimeter lang, 4,55 centimeter bred og bare 0,26 centimeter tykk. Og den veier bare 107 gram. Dermed passer den i lomma.

Spesielt for denne telefonen er også at antennen er integrert. Dermed unngår man at CMD-C1 ikke henger seg fast i verken lommefor eller håndveske stropper.

Men som med andre mobiltelefoner med innebygd antenne (eksempelvis Nokia 8810), gjenstår det å se om radiokvaliteten holder mål nå vi får testet denne modellen.

Gode batteritider
Sony oppgir å levere meget gode batteritider for CMD-C1. Lyttetiden (standby) er på opptil 115 timer – eller 4,8 dager. Taletiden er også god: 5,5 timer.

Men dette er batteritider under optimale forhold, understreker Sony.

Mobiltelefonen leveres i fire skinnede farger: Blå og rød metallik, sølv og perlemorhvit.

Brukervennlighet
I tillegg til tastatur har Sony CMD-C1 et hjul, som kan rulle frem og tilbake i menyen, som for øvrig har grafiske bilder som roterer.

Utfra den ITavisen klarte å teste i løpet av noe få minutter virket dette som en meget brukervennlig løsning.

Mangler
Telefonen har imidlertid en stor mangel i forholde til alle de andre mobiltelefonene som er lanserte på CeBIT i år: Den mangler tobåndsfunksjonalitet (dual band). Det vil si at du ikke kan ringe på de nye GSM 1800-nettene.

Men førstegangskjøperne vil neppe savne verken tobånd eller at den ikke har muligheter for dataoverføring.