Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilåpenbaring fra Ericsson

OSLO/CeBIT: Ericsson presenterte i dag en tobåndstelefon som også kan fungere som en lommePC. Ericsson R380 har innebygget PDA-funksjonalitet (Personal Digital Assistant).

Ericsson R380

Mobiltelefonen R380 er basert på Symbians operativsystem EPOC og har innebygde kommunikasjonsverktøy som faks, modem, adressebok, kalender, SMS, e-post og en trykkfølsom grafisk skjerm.

Vanlig mobil?
R380 ser ved første øyekast ut som en vanlig mobiltelefon, med tastaturet plassert på flipplokket. Når du åpner dette forvandles imidlertid telefonen til et kommunikasjons- og organisasjonsverktøy med et stort display.

– R380 er først og fremst en mobiltelefon. Ved å benytte et stort display og fokusere på brukergrensesnitt, har vi gjort det mulig å bygge inn en rekke funksjoner i et produkt som ikke er større enn en vanlig mobiltelefon, sier informasjonsdirektør Jan Ahrenbring i Ericsson Mobile Communications i en pressemelding.

Støtter WAP
For å hente informasjon fra Internett støtter R380 WAP- (Wireless Application Protocol) protokollen som er utviklet for å gi mobilbrukere tilgang til Internett.

Telefonen vil komme på markedet i begynnelsen av år 2000 og er en av to WAP- og EPOC-baserte produkter som Ericsson presenterer på CeBIT.

Stikkord: Mobil